dinsdag 8 november 2016

Grapic Novel Hello Fresh

 

______________________________________________________

De verdien modellen van vroeger: (voor HelloFresh bestond)

Het koken vroeger was basic. Mocht je een idee hebben voor een lekker maaltje, moest je eerst het recept opzoeken, waarna je een lijstje moest maken met de ingrediënten die je (nog) niet in huis had. 

Daarna moest je naar de supermarkt en aankopen doen voor het bereiden van het recept. 

Je had tijdschriften met lekkere recepten. Die scheurde je er dan uit, deed je in een binder en legde die weg. Driekwart van deze recepten werden nooit bereid, gewoonweg omdat je zoveel recepten had om uit te kiezen.

De werkende mannen en vrouwen hadden het nog lastiger. Eerst werkte je 9 tot 10 uur per dag, kwam je thuis, en dan moest je ook nog een maaltijd uitkiezen, boodschappen doen, waarna je ook nog moest koken. Het vervelende hiervan is dat je al gauw koos voor de gemakkelijke oplossing: fastfood. De bezorging bij de deur was makkelijk, plus je hoefde niet zoveel moeite te doen.

  

De oprichting van HelloFresh en de voordelen

In 2016, besloten een aantal inventieve karakters dat dit moest veranderen. Als je een 40-urige werkweek maakt, moeten er simpelweg betere oplossingen komen die een beetje last van je schouders halen. Daar kwam het idee voor HelloFresh vandaan. Want wat als je 1 of 2 keer per week een doos kan krijgen vol verse ingrediënten met de recepten kant en klaar? Wat als je voor een paar tientjes een hele week gezond en lekker kan eten zonder iedere keer naar de supermarkt te rennen?


Dat is HelloFresh! Ze bezorgen de dozen op een door jou uitgekozen tijd, met verse ingrediënten, recepten, alles kant en klaar! Gezond, en lekker!
 



Hoe HelloFresh nog groter kan worden in de toekomst?


HelloFresh is een bedrijf wat ontzettend snel groeit. Door hun goede oplossingen worden ze al snel bekend, en door de vele reclame krijgen ze meer en meer klanten. 

Maar wat kan dit bedrijf nou doen om nog meer klanten te werven?

Op televisieshows als Masterchef en Topchef wordt er alleen maar gekookt met lekkere, verse ingrediënten, en meestal zonder recept. Ons idee was dat HelloFresh een samenwerking aan kan gaan met een van deze leuke kookprogramma’s. 
Zo heb je bij Masterchef een challenge waarbij men een selectie aan ingrediënten krijgt, waarmee ze een maaltijd moeten koken. 

HelloFresh kan hier een aandeel aan doen. Door dozen met verse ingrediënten aan te leveren, kunnen de presentators van de show een challenge doen met deze boxen. Dit is een win-win situatie, want de show hoeft minder geld uit te geven aan ingredienten, terwijl HelloFresh een naamsvermelding krijgt.
Dit is fantastische reclame voor zo’n snelgroeiend bedrijf.

+